Kotlety mielone z mięsa wołowego.

Kotlety mielone z mięsa wołowego.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    30 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • margaryna

    2 łyżki
  • bułka tarta

  • sól

  • pieprz

  • czosnek granulowany

  • lubczyk

  • estragon

  • jajko

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na margarynie z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku. Do mięsa dodać jajko, jeszcze lekko posolić i popieprzyć, dodać podsmażoną cebulę oraz szczyptę estragonu i lubczyku. Jeżeli masa nie ma zbyt gęstej konsystencji można dodać trochę bułki tartej. Uformować niezbyt grube i okrągłe kotlecik, obtoczyć w bułce tartej, po czym smażyć na podgrzanym oleju przez 20-25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina38

08.11.2012 19:35
uwielbiam mielone i na ciepło z ziemniaczkami, i na zimno do chlebka :)

maryśka

28.09.2011 09:26
dobre

pacpaw

08.06.2011 19:07
wołowych jeszcze nie jadłem

ben-ka

08.06.2011 09:09
z wołowiny robię raczej rzadko,zazwyczaj z mięsa mieszanego.

kate.500

26.03.2011 12:07
ciekawy przepis...

kate.500

26.03.2011 12:07
ciekawy przepis...

Kate131

13.03.2011 10:35
lubię:)

Kristo89

04.02.2011 09:14
Pyszne!

Tahitha

19.01.2011 05:39
Znane i ... lubiane :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat