Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtego sera 10-15 dag
pęczek szczypiorku 1/2
jajk 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
przyprawy sól pieprz curry veg
ryż 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ryżowe

1ryż gotujemy w/g przepisu na opakowaniu,odcedzamy i studzimy
2ser scieramy na tarce o dużych oczkach ,szczypiorek myjemy,osączamy,siekamy i wraz z serem dodajemy do ryżu,wbijamy jajko,doprawiamy, mieszamy
3z masy formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej ,smażymy na rozgrzanym oleju z obi stron n azłoto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak