Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z kapustą pekińską

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 20 dag
mięso mielone 40 dag
jajko 2 sztuki
kasza manna 1 szklanka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
przyprawa do mielonego
olej do smażenia
sos
koncentrat pomidorowy
śmietana 1/2 szklanki
woda 3 szklanki
sól
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z kapustą pekińską

Poszatkowaną kapustę połączyć z pozostałymi składnikami. z powstałej masy uformować kulki i usmażyć na oleju.
Przygotować sos, łącząc wszystkie składniki. klopsy przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać gotowym sosem, piec ok. 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 22.07.2013 20:32
bardzo fajne danie
Aneta41 25.08.2012 18:18
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak