Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z kaszy mannej i dżemu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 0,5 litra
kasza manna 3 łyżki
cukier 2 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z kaszy mannej i dżemu

Kaszę manną wsypać do zimnego mleka i nastawić na duży ogień. Cały czas mieszać aż do zagotowania. w międzyczasie dodać cukier i masło. Gotować 5 minut ( najlepiej użyć kaszy manny błyskawicznej). Przelać do salaterek i podawać na gorąco z kleksem dżemu na wierzchu :)smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiosenka27 28.10.2010 22:31
Coś podobnego jadłam będąc dzieckiem tyle, że z sokiem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak