Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tagliatelle (400 g)
kurki 30 dag
cebula 2-3
masło 1 szt
wino białe wytrawne kieliszek
czosnek ząbki 2 szt
sól, pieprz
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z kurkami

Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg. instrukcji z opakowania. Podgrzewamy masło na oliwie wrzucamy siekany czosnek i szalotkę, smażymy 3 - 4 minuty. Dodajemy kurki (większe grzyby kroimy). Smażymy razem aż kurki nabiorą koloru. Wlewamy kieliszek białego wina, czekamy aż alkohol odparuje i wino się zredukuje. Dodajemy sól, pieprz, pietruszkę i szczypiorek na koniec wrzucamy łyżkę masła i energicznie mieszamy aż się rozpuści.Do sosu wrzucamy ugotowany makaron, mieszamy i podajemy z tartym parmezanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak