Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące czosnkowo-cebulowe placki ziemniaczane :)

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 średnie
cabula 1 duża
czosnek 2 lub 3 ząbki
mąka 4 łyżki
sól
pieprz
jajko 2
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące czosnkowo-cebulowe placki ziemniaczane :)

Ziemniaki utrzeć na cienkim tarle, cebulę i czosnek zmielić najlepiej w robocie kuchennym lub posiekać bardzo drobno. Wymieszać ziemniaki z czosnkiem i cebulą, dodać jajka, mąkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Masę układać małymi porcjami na mocno rozgrzany olej i smażyć aż placki będą rumiane:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak