ciast karpatka

ciast karpatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka krupczatka

    1 szklanka
  • margaryna

    150 gram
  • jajka

    5 sztuk
  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie
  • masło lub margaryna

    150 gram
  • sól

    szczypta
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wode wlewamy do garnka i wrzuamy margaryne i szczypte soli.Zagotowac i wsypac make,caly czas ucierajac ,aby nie powstaly grudki.Zestawiamy z ognia i studzimy.W tym czasie przygotowujemy budyn wedlug przepisu na opakowaniu.Do zimnego ciast wbijamy kolejno jajka i 1 lyzeczke proszku do pieczenia i miksujemy.Gladkie ciasto nakladamy na blaszke i pieczemy w 220 stopniach na zloty kolor.Nie zagladamy podczas pieczenia,zeby nie opadlo.
Budyn studzimy i miksujemy z maslem.Po upieczeniu ciasto przekladamy kremem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

18.10.2011 11:13
uwielbiam

Sylwia56

06.09.2011 21:57
pycha

Krzysztof42

17.02.2011 15:22
ciast karpatka najlepsze z ciast

Gosia32

11.02.2011 16:09
mniam,mniam

Magdalena1110

05.02.2011 08:00
lubie

Karolcia12

08.10.2010 14:24
pyszne

edyta44

27.08.2010 17:53
rewelka dzieci uwielbiają takie pysznośći

Katarzyna/kate1980

20.08.2010 13:38
super

gacopierz23

19.08.2010 14:31
ulubione ciasto moich dzieci

babeczka007

13.08.2010 17:22
fajne ciach :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat