Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 200 gram
grzyby suszone 10-15 gram
mąka 5 szklanek
sól do smaku
woda 1 szklanka
olej
cebula 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Kapustę i grzyby gotujemy w osolonej wodzie do miękkości,następnie wszystko studzimy,doprawiamy przyprawami i rozdrabniamy.Ciasto na pierogi ugniatamy z mąki,wody i łyżeczki soli.Ciasto rozwałkowujemy,wycinamy kółka,nakładamy farsz i formujemy pierogi.Uformowane pierogi wrzucamy do gotującej się wody.Gotujemy je 5 minut od chwili,gdy zaczną wypływać na wierzch.Gotowe pierogi polewamy podsmażoną na oleju cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 26.06.2011 15:12
super
agata1722
agata1722 27.04.2011 20:23
osobiście preferuje ruskie ale takie od czasu do czasu też dobrze zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak