Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady drobiowo-wieprzowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 sztuki
mięso wieprzowe mielone 0,5 kg
jajko 1 sztuka
kasza manna 4 łyżki
sól, pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady drobiowo-wieprzowe

Piersi z kurczaka solimy i rozbijamy na bardzo cienki płaty.Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem,dodajemy kaszę i jajko i wyrabiamy.Rozłożyć mięso mielone na rozbitych płatach drobiowych i zawinąć w rulon.Obtoczyć w mące i na rozgrzany olej.Obsmażyć na złoty kolor zalać wodą do połowy no może trochę wyżej ,dodać kostkę rosołową i dusić pod przykryciem co najmniej godzinę.Po wyjęciu kroić w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 12.11.2012 18:12
Z kaszką manną ? - warto wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak