Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane ziemniaczki z piekarnika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwona papryki 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
czarne oliwki 2 łyżki
pomidor 2 sztuki
olej 1 łyżka
rozmaryn
sól, pieprz do smaku
sos majonezowy
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane ziemniaczki z piekarnika

Ziemniaki dokładnie wyszorować, opłukać, ugotować na półmiękko. Każdy przekroić wzdłuż na połowę, wydrążyć miąższ pozostawiając ścianki grubości ok. 1 cm. Wydrążony miąższ pokroić w kostkę. W podobną, drobną kostkę pokroić umytą paprykę i pomidory, oraz obraną cebulę i osączone oliwki. Rozdrobnione warzywa wymieszać, skropić olejem, doprawić do smaku solą, pieprzem i rozmarynem. Przygotowanym farszem napełnić wydrążone połówki ziemniaków. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 190 stopni i piec ok. 25 minut. Podawać z sosem majonezowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.11.2011 09:52
super
marzencia2007 17.10.2010 13:37
mniam :) muszą być smaczne te ziemniaczki!
Baska Kaska 16.10.2010 09:34
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak