Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki wieprzowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki wieprzowe 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 4 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 mój przepis
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyzka
mąka 2 łyzki
Majeranek suszony Prymat 1 łyzka
włoszczyzna 1/2 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki wieprzowe

Flaki oczyścić i pokroić w cienkie paski. Zagotować o odlać wodę 3-4 razy. Odcedzić. W garnku zagotować jarzyny, dodać flaki, przyprawy i gotować do miękkości. Doprawić do smaku i podbić mąką wymieszana z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 15.03.2013 17:15
pyszne i aromatyczne
mamusia1 27.10.2012 14:14
zrobię takie właśnie teraz na Wszystkich Świętych!
mamusia1 27.10.2012 14:14
zrobię takie właśnie teraz na Wszystkich Świętych!
mamusia1 27.10.2012 14:14
zrobię takie właśnie teraz na Wszystkich Świętych!
mamusia1 27.10.2012 14:14
zrobię takie właśnie teraz na Wszystkich Świętych!
mamusia1 01.11.2010 16:56
moje ulubione!
Margo1 19.10.2010 15:31
uwielbiam je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak