Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z falbankami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 50 dag
makaronu falbanki 3 garście
papryki zielone 4
kucharka 1 łyżka
przecier pomidorowy 1
cebula biała 1
kostki wołowe 2
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z falbankami

Cebule kroimy na piórka ,mięso w małe kawałki ,a paprykę w kostkę .Cebule wrzucamy do podgrzanego oleju do garnka ,podsmażamy i wrzucamy następnie mięso .Smażymy razem podlewamy odrobina wody .Następnie dodajemy przecier pomidorowy i paprykę .Wrzucamy kostki wieprzowe i wlewamy 1,5 l wody .Gotujemy do miękkości mięsa .Dodajemy na koniec 3 garści makaronu i nadal gotujemy .Doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem. Gdy makaron jest miękki wyłańczamy gaz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.06.2013 00:26
brzmi bardzo zachęcająco
Wafelek2601 22.11.2012 08:58
Pyszna zupka
Wacław 17.09.2012 09:19
pyszna ,uwielbiam zupy
miki47 01.06.2012 15:02
mniam
bercik1 11.03.2012 01:17
W moim guście, lubię takie zupy.
caralajna 09.03.2012 21:57
ciekawa nazwa
IlonaAlbertos 11.11.2011 20:54
Prezentuje się wspaniale. Uwielbiam takie zupy.
Justa32 30.08.2011 10:58
mniam
SmacznaPyza 02.03.2011 20:03
smaczna zupka :-)
edyta44 18.10.2010 13:29
szybko i smacznie
ben-ka 15.10.2010 20:31
Szybka zupka:)
Jolanta40 15.10.2010 14:58
to coś w stylu pomidorowej, smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak