Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany na patyku :)

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

posypka kolorowa do ozdoby
wiórki kokosowe do ozdoby
banan 2,5 szt
lód 5 szt
polewa czekoladowa 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Banany na patyku :)

Banany obieramy i kroimy na połówki. Nabijamy je na patyczki. Podgrzewamy polewę i wlewamy ją do szklanki. Banany zanurzamy w polewie, a następnie posypujemy wiórkami lub posypką. Można nie posypywać niczym, wedle uznania. Układamy na talerzu wyłożonym folią i wstawiamy do zamrażalnika na 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 13.11.2012 19:37
super, dodaje do ksiazki
Tomek13 28.08.2011 12:00
pomyslowo
mala2021 24.08.2011 09:25
super pomysł
Izabela/bella81 25.07.2011 20:42
bardzo ciekawe
aleksa123 20.07.2011 14:45
Fajny przepis
jogobella231
jogobella231 27.06.2011 13:13
super
Patrycja33 18.06.2011 11:55
bardzo pomysłowe
ewelina/bunia 06.06.2011 11:28
ciekawe nigdy nie jadłam;-(
daria899 04.06.2011 12:49
pięknie wyglądają
Margo1 03.06.2011 14:40
fajniusi pomysł
Karolina92 27.05.2011 11:27
tak, to jest super :) zwlaszcza na upalne dni :)
anoosia 27.05.2011 11:26
to musi być super, koniecznie muszę to zrobić
rosik93 09.05.2011 23:57
mniam
Dorota76 15.10.2010 17:10
świetny pomysł, oryginalne lody :)
Karolina92 15.10.2010 14:42
Oczywiście w zamrażalniku banany są tylko dla stężenia, a później przechowujemy je w lodowce. Inaczej nie dałoby się ich ugryźć, takie są zmrożone:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak