Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rajskie jabłuszka w syropie

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 kg
woda 1 szkl
jabłka 1 rajskie

Przepis i sposób przygotowania na: Rajskie jabłuszka w syropie

Jabłka umyć, nakłuć zalać gorącą wodą i podgrzewać kilka minut nie doprowadzając do wrzenia, wyjąć, włożyć na kilka godzin do zimnej wody. Z połowy cukru i wody ugotowac syrop, gorącym zalac osączone jabłuszka, pozostawić na kilka godzin, wyjąć, do syropu dodac pozostały cukier, zagotować, odszumować, włożyć jabłuszka i gotować 20 minut na słabym ogniu, włozyć jabłuszka do słoików, zalać syropem i zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak