Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Air Jeruk – tradycyjny indonezyjski napój pomarańczowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcze 5 dużych
cukier 4 łyzeczki
cynamon 3 cm (laski)
Goździki całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Air Jeruk – tradycyjny indonezyjski napój pomarańczowy

Do garnka przelewamy świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy, dodajemy cukier, cynamon i goździki. Gotujemy razem przez około 10 minut. Gorący napój przelewamy do wysokich szklanek i podajemy na ciepło.

Składniki na dwie duże porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 05.01.2013 14:37
Ciekawa jestem jego smaku, pomarańcz i goździk niam
smakowita 30.05.2012 09:45
Wypróbowałam i jest bardzo smaczny ten napój , Polecam!
Kate131 16.05.2012 08:06
ciekawe
smakowita 02.05.2012 15:34
muszę wypróbować
ewelina/bunia 08.03.2012 18:35
ciekawe
goofy9 16.01.2012 10:32
super przepis
AGNIESZKA144 14.12.2011 18:41
pyszne
caroline1983 18.08.2011 12:49
oryginalny napój, nigdy o nim nie słyszałam
polly66 05.06.2011 12:50
na jesień się przyda;)
Sarenka 02.04.2011 08:48
Zdrowy i orzezwiajacy.
wedith1 15.01.2011 07:45
Ciekawe, nie próbowałam takiego soku na ciepło :) podoba mi się :D
Martysia 20.12.2010 16:39
Musi pięknie pachnieć :)
pegaz 23.11.2010 07:50
ciekawy...
monisia1977 15.11.2010 11:44
pycha
Karolina92 07.11.2010 09:19
moje ulubione składniki, więc musi być pyszne :)
Dorota76 15.10.2010 17:17
Mocno rozgrzewający

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak