Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z chleba razowego i piwa

4.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb razowy 6 kromek
piwo ciemne 1,5 butelki
śmietana 1/3 szklanki
cukier 1 łyżka
cynamon, gałka muszkatołowa
skórka z cytryny
rosół drobiowy 3/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z chleba razowego i piwa

Kromki chleba przekroić na pół i włożyć na talerze. Rosół zagotować, dodać trochę skórki z cytryny, szczyptę gałki, cynamonu i cukier.Wlać piwo, doprowadzić do wrzenia. Zalać gorącą zupą przygotowany chleb. Wlać po łyżce śmietany na talerz.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 03.01.2013 00:36
ciekawa
[email protected] 11.05.2012 08:59
dobre
owocówka 16.11.2011 07:41
ciekawy pomysł
gosia47-47 04.06.2011 14:52
mniam
mehia 24.10.2010 00:07
ciekawa :)
aginaa 15.10.2010 10:39
hmmm to piwko dodaje smaczku:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak