Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga pieczona w folii :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pangi 2 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka żółta 1/2 sztuki
papryka zielona 1/2 sztuki
por (biała część) 1/2 sztuki
koperek pokrojony 2 łyżki
pieprz mielony - do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek - do smaku
sok z cytryny - do smaku
masło 2 łyżeczki
ogórek 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Panga pieczona w folii :

Bardzo wygodny sposób na pieczenie ryby . Na pewno się nie przypali , jest soczysta , smaczna .
Rybę posypać Vegeta , pieprzem , koperkiem .Skropić sokiem z cytryny .Zwinąć w rulonik .Folię aluminiową złożyć podwójnie .Ułożyć na niej rybę pokrojone w paseczki papryki , ogórek , por pokrojony w plasterki Do każdej porcji dodać masło. Szczelnie zawinąć .Piec w gorącym piekarniku przez 25 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak