ryba po grecku

ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    70 dag
  • duza pietruszka

    4 szt
  • seler

    1 szt
  • cebula

    2-3 szt
  • filety z mintaja

    80 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroic drobno cebule i poddusic na wodzie i oliwie. Jarzyny zetrzec na grubym tarku i dusic do miękkości. Dodac sol i pieprz do smaku.
Woda do garnka + ziele angielskie +sol + kostka rosolowa + lisc laurowy-wrzucic rybe na wrzaca wode i gotowac 5 min.
Jarzyny dodac do cebuli i dusic do miękkości (podlac woda).
Dodac troszeczke cukru.
Na koncu dodac przecier pomidorowy 3-4 lyzki (2 male)
Jeszcze raz zagotowac. Rybe posypac przyprawa do ryb.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pioge7

13.05.2012 08:53
ekstra

Anna210

11.12.2011 13:11
pycha !!

iknbozka

30.09.2011 11:05
pycha

Małgorzata106

12.09.2011 21:12
pycha

Edyta31

01.07.2011 21:02
super przepis, pyszne danie

Magda60

13.04.2011 11:15
super rybka

kasiaw

12.03.2011 07:29
uwielbiam rybkę

kasiaw

12.03.2011 07:29
uwielbiam rybkę

Jaheira11

26.12.2010 13:37
dobry pomysł na święta i nie tylko

Margo1

28.08.2010 10:51
Robiłam i papusiałam , smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat