Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 60 dkg
boczek wędzony 50 dkg
kiełbasa chuda 2 laski
przyprawy
caebula

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolkę przebrać, opłukać i namoczyć - najlepiej na noc. Boczek ugotować. Fasole można ugotowac w wodzie w której gotował się boczek. Cebulę i kiełbasę przysmażyć. Gdy fasola będzie miękka , wrzucić pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę i cebulę. Dalej gotować. Dołożyć przecieru pomidorowego do smaku, przyprawić papryk ostra, słodka, pieprzem, jarzynka do smaku. Makę ok. dwie łyżki rozmieszać z wod io wlać do fasolki. Zagotować. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 23.06.2011 12:12
super
ewelina/bunia 23.05.2011 21:42
mój mąż uwielbia
bursztynek 11.05.2011 23:47
coś dla mojego męża :)
Elżbieta18 20.02.2011 22:47
Spróbujcie z tego przepisu na pewno będzie Wam smakować!
Izabela/bella81 03.02.2011 12:36
ja też bardzo lubię :)
ewelinapac 05.01.2011 07:25
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak