Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 250 g
cukru pudru 170 g
masła 100 g
jajko 1
czekolady 100 g
śmietany 1/2 szklanki
kremówki 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek czekoladowy

Z mąki, masła, 3 łyżek cukru, żółtka i śmietany zagnieść ciasto. Schłodzić je w lodówce ok. 30 minut. piec w temp. 210 stopni ok. 20 minut. kremówkę zagotować i rozpuścić w niej czekoladę. Polać wystudzone ciasto. Z reszty cukru, białka i kilku kropel soku z cytryny utrzeć lukier. Nanieść na czekoladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 30.05.2012 19:20
super
Krzysztof42 15.02.2011 15:25
lubię mazurek nie musi być nawet czekoladowy
Margo1 29.09.2010 07:57
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak