Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny z kaszy gryczanej i sera twarogowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 20 dag
jaja 2 sztuki
ser biały 15 dag
śmietana 1/2 szklanki
łyżka cukru
tłuszcz do smażenia
owoce jagodowe 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny z kaszy gryczanej i sera twarogowego

Kaszę wypłukać gotować około pół godziny. Zgęstniałą masę zdjąć z ognia dodać roztarty ser, jaja, cukier, wymieszać. Z masy formować placuszki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na złoty kolor. Polać śmietaną, obsypać owocami, lub polać kompotem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak