Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek na kurczaku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1/2 szt
woda 2,5-3 l
kostka rosołowa 1 szt
włoszczyzna 1 op
marchewka młoda 2 szt (dodatkowo)
lubczyk świeży
koperek
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek na kurczaku

Gotujemy pół kurczaka przekrojonego na pół (udko, pierś) w wodzie z kostką rosołową około 20 minut. Następnie dodajemy włoszczyznę, pokrojoną w prążki marchewkę i lubczyk (w całości). Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy około 10 minut i zostawiamy w garnku na 1-2h, żeby zupa naciągnęła smakiem. Makaron gotujemy osobno. Na każdym talerzu kładziemy porcję makaronu, wlewamy rosołek, a na środku dekorujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 17.08.2012 21:41
bardzo pyszny
gusia1000 24.11.2011 21:25
Znakomity zawsze jest.
evita0007 20.09.2011 13:13
Pycha rosół,ale ja gotuje o wiele dłuzej ;-)
polly66 18.05.2011 09:44
drobiowy najlepszy
angelika14 31.03.2011 15:59
bardzo lubię
Monika193
Monika193 15.10.2010 21:15
uwielbiam rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak