Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grochowa a la krem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 500 g
marchewka 2
Majeranek suszony Prymat
ziemniaki 4 sztuki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
kostka rosołowa 2 sztuki
groch 3 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa a la krem

Do składników: kiełbasa podwawelska 20 dag

Groch moczymy całą noc w przegotowanej, letniej wodzie. Płukamy kilkakrotnie. Skórę golonki nacinamy, wrzucamy do garnka i gotujemy. Po 5 min zbieramy szum i dodajemy jałowiec, liść laurowy, ziele angielskie i kostki rosołowe. Gotujemy ok 15 min. Po tym czasie wrzucamy groch i gotujemy kolejne 40 min. Groch z czasem zacznie się nam rozpadać dając wrażenie kremu. Dodajemy oregano, marchew i ziemniaki pokrojone w drobną kostkę i gotujemy aż będą miękkie. Na ostatnie kilka minut wsypujemy majeranek wraz z kiełbasą pokrojoną w połówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 06.07.2012 09:21
rewelacyjna ;)
BernadettaP 03.01.2012 07:35
Pyszna zupka :)
Izabela/bella81 18.11.2011 10:02
Super grochówka:)
kanu83 31.03.2011 22:12
Rewelacja
Tika4444 08.03.2011 07:57
wspaniała grochówka
edyta44 27.01.2011 11:19
tez taka robie super
ben-ka 18.01.2011 10:06
Taką zupą nakarmi się każdego głodomorka:)
Joanna108
Joanna108 15.12.2010 08:52
W sam raz na zimę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak