Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażan z kuskusem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuskus 10 dag
cebula biała 1 szt.
łyżki siekanej mięty 2 do dekoracji
olej do smażenia
sól i pieprz
bakłażan
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażan z kuskusem

Bakłażany przekroić, wydrążyć środki, miąższ posolić i odstawić na 15 minut. Kuskus zrobić według przepisu na opakowaniu. Cebulę posiekać, paprykę pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na oleju, dodać paprykę i pokrojony w kostkę miąższ bakłażana. Smażyć 2-3 minuty, wsypać kuskus, dodać miętę, przyprawić. Gotowy farsz nakładać do naczynek z bakłażana, udekorować miętą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 17.08.2012 15:54
Pyszne połączenie :)
dianix 19.05.2012 21:43
fajne, przyznaje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak