Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszonki - duszone w bulionie wołowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
marchew 1 duża
cebula 1
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
sól, pieprz
kiełbasa - dobra swojska 150 g
Czosnek suszony Prymat 1-2 łyżeczki
rosół wołowy 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Duszonki - duszone w bulionie wołowym

Ziemniaki obieramy, kroimy na małe kawałki, marchew w plastry, cebulę w piórka.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej (ok 4 - 5 łyżek) dodajemy wyciśnięty czosnek, cebulę, podsmażamy 3 minutki, wrzucamy ziemniaki i marchew, dokładnie mieszamy smażymy ok 5 minut.
Ziemniaki zalewamy bulionem dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem w proszku, mieszamy delikatnie, dusimy pod przykryciem ok 20 minut na małym ogniu.

Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.12.2011 13:15
ciekawy pomysł
Sarenka 05.12.2011 15:20
Na szybko - fajne.
pioge7 13.12.2010 19:18
dobre
Monika179
Monika179 08.11.2010 19:07
mniiamm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak