Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z boczkiem i cebulką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5-6 szt
śmietana 5 łyżek
boczek 5 długich plastrów
Cebulka smażona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z boczkiem i cebulką

Ziemniaki obieramy i gotujemy, a następnie rozbijamy na puree ze śmietaną (opcjonalnie z mlekiem i masłem). Boczek podsmażamy na patelni, aż stanie się chrupiący. Odsączamy tłuszcz papierowym ręcznikiem i kroimy w kosteczkę. Ziemniaki puree mieszany łyżką z boczkiem i prażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 13.08.2012 21:44
pyszne !
Agiatis 02.08.2011 07:57
Pysznie to wygląda:)
Anna169Hosz 30.05.2011 22:18
Cudne!
Gosia32
Gosia32 21.03.2011 19:29
mniam
monisia1977 19.11.2010 07:48
pycha
Smakosz6 04.11.2010 10:46
mniam
Monika193
Monika193 16.10.2010 09:15
i takie ziemniaczki będę miała dzisiaj na obiad, super. Dziękuję za pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak