Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cykoria po włosku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cykorii 500 g
pieczarek 150 g
só, pieprz
papryka mielona
cukier
ząbek czosnku
natka pietruszki
koncentratu pomidorowego 3 łyzki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cykoria po włosku

Odkroić mały głąb cykorii, cykorię umyć i przekroić wzdłuż na pół. Cebulę albo por i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki podsmażyć na oleju, przyprawić solą, pieprze, papryką, cukrem, czosnkiem i koncentratem pomidorowym. Ułożyć na wierzchu cykorię, dopełnić wodą do połowy wysokości, nieco osolić i wszystko dokładnie udusić pod przykryciem, nie mieszając, aż warzywa będą dostatecznie miękkie. Ułożyć porcjami na talerzach, polać sosem pomidorowo - pieczarkowym i posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ziemniakami albo z pełnoziarnistym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 29.12.2010 00:38
super
Boguśka1 15.10.2010 22:45
warty wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak