Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z soi z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soja 25 dkg
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
cebula czerwona 2 szt
groszek zielony 1/2 puszki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pietruszka zielona do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z soi z tuńczykiem

Soję moczyć 8 godzin, odlać wodę, nalać świeżej i gotować w osolonej wodzie około 2 godzin. Ostudzić- zmiksować razem: soję, cebulę, musztardę i oliwę- na gładka masę. Dorzucić tuńczyka( bez oleju- olej odlać) i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem dosypać groszek z puszki i pietruszkę i przemieszać jeszcze raz. Można podawać jako pastę na kanpki lub jako sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 17.11.2013 21:24
ciekawa pasta jak dla mnie
Justa32 22.08.2012 20:12
APETYCZNE!!!!!
Ewelina38 20.05.2012 20:21
przepysznie wyglądają te kanapeczki
tomek18 11.05.2012 08:20
wygląda smacznie
wiola28a 10.08.2011 19:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak