Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle cielęce z szałwią .

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udźca cielęcego 60 dag
szynki 10 dag
pół peczka szałwii
wytrawnego białego wina 50 ml
masła 3 łyżki
soku z cytryny 2 łyżki
sól
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle cielęce z szałwią .

Umyte mięso kroimy w poprzek włókien na 8 cienkich kotlecików .Lekko rozgniatam dłonią i oprószamy solą i pieprzem.Gałązki szałwii płuczemy i odrywamy listki .Szynkę kroimy na plasterki .Na każdym sznycelku układamy po 2-3 listki szałwii i przykrywamy szynką .Plastry szynki przymocowujemy do mięsa wykałaczką .Smażymy sznycle na oleju po 3 minuty z każdej strony.Gotowe sznycle przekładamy na podgrzany półmisek i przykrywamy folia aluminiową i odstawimy w ciepłe miejsce.Tłuszcz ze smażenia mieszamy z winem i sokiem z cytryny .Gotujemy i odparowujemy do połowy objętości.Dodajemy masło i ogrzewamy by się stopiło .Sznycle podajemy polane przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 06.05.2013 09:52
pyszne aromatyczne danie
misia53 31.10.2012 12:19
cielęcinka jest pyszna tylko trochę za droga. Beniu przyjeżdzaj do mnie , co dzień jest nowa dostawa....
ben-ka 21.07.2011 10:05
lubię bardzo cielęcinę,trochę ciężko ją kupić.
MAŁY 22.12.2010 08:54
smaczne
MAŁY 12.12.2010 09:57
pycha
krzyniu1984 15.10.2010 07:36
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak