Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soja po bretońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soja 1/2 kg
kiełbasa podwawelska 1/2 kg
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pietruszka zielona 2 szczypty
przyprawa do zup do smaku
boczek wędzony 30 dkg
Liść lubczyku suszony Prymat 2 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Soja po bretońsku

Soję moczyć przez 8 godzin, po tym czasie odlać wodę z moczenia nalać 2 l świeżej i gotować 1 godzinę. Po godzinie dorzucić przyprawy, przecier, pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek- gotować kolejną godzinę. Pilnować, kiedy trzeba dolewać wody. Przed podaniem doprawić solą, pieprzem, przyprawą płynną do smaku i posypać posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 24.09.2015 19:07
ciekawy pomysł :D
Bernadeta1 19.04.2013 12:54
tak nigdy nie robiłam,warto wypróbować
Dorota59 04.11.2012 12:37
smaczne
Tomasz17 07.06.2011 11:07
zdrowo i wesoło :)
Dorota76 24.03.2011 11:46
zdrowe i super wygląda pewnie też tak smakuje
ilka_86 22.03.2011 16:31
bardzo apetyczna:)
gosia561 21.01.2011 23:40
na pewno zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak