Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka z warzywami i wędliną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 3 szt
bagietka
majonez 50 gram
zielona sałata
marchew
cebula
mrożony zielony groszek 150 gram
seler naciowy 100 gram
pęczek rzodkiewki
kiełbasa myśliwska 200 gram
ser ementaler 100 gram
ocet
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
śmietana
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka z warzywami i wędliną

bagietkę przekroić na pół.Cebulę,seler,rzodkiewki i marchew pokroić w cienkie paski. Kiełbasę,ser pokroić w cienkie plasterki. Zmieszać wszystko z zalewą,doprawić do smaku. Jajka pokroić w kosteczkę. Na połowie bagietki ułożyć liście sałaty,a na nich warzywa,ser,wędlinę oraz jaja.

Zalewa:
Do miski wlać 2 łyżki octu, 3łyżki śmietany,3 łyżki oleju i zamieszać. Dodać sól i pieprz do smaku oraz szczyptę słodkiej papryki. wszystko zamieszać i odstawić na chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak