Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prosty blok czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 2 łyżeczki
masło 100 g
herbatniki 150 g
czekolada gorzka 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Prosty blok czekoladowy

Herbatniki pokrusz na bardzo drobne kawałeczki. Czekolade rozpuść na parze. W garnku roztop masło z miodem. Do roztopionej czekolady dodaj płynne masło z miodem i herbatniki. Masę przełóż do foremki. Odstaw do lodówki na 2 godziny. Można udekorować kandyzowanymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak