KARTOFLANIEC

KARTOFLANIEC

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • mąka

    2 szkl
  • jaja

    2
  • śmietana

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Farsz;
wędlina cebula
pieczarki lub mięso mielone
przesmażone i doprawione
Ziemniaki przepuścić przez maszynkę i z podanych składników zagnieść ciasto.Rozdrobnione składniki farszu,podsmażyć na tłuszczu.Ciasto rozwałkować,nałożyć farsz,zawinąć jak roladę.Posmarować z wierzchu rozmąconym jajkiem i piec ok.30 min na złoty kolor.Podawać na gorąco do barszczyku lub na zimno z surówkami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

13.02.2011 12:02
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat