Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowo-paprykowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe mielone 70 dag
papryka czerwona 2 sztuki
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula 1
Majeranek suszony Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowo-paprykowa

Papryki umyć i pokroić w drobną kostkę. Dodać do mięsa mielonego wraz z pokrojoną cebulą, jajkiem, bułka tartą i majerankiem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku oraz maggi.

Przełożyć masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 1h w temperaturze 190 stopni.

Pieczeń mozna podawać na zimno i na gorąco, na śniadanie i na kolacżę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 20.09.2011 11:00
super
iwona332 27.09.2010 22:07
super
dagmina 09.05.2010 18:00
Muszę wypróbować, bo brzmi smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak