Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z drobiu i jarzynami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 25 dag
tłuszcz 5 dag
cebula 1 sztuka
puszka groszku konserwowego
włoszczyzna 15 dag
śmietana 1/8 litra
ser żółty 5 dag
sól, pieprz, papryka do smaku
posiekana pietruszka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z drobiu i jarzynami

Ryż ugotować na sypko. Przysmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Mięso kury ugotowanej lub upieczonej oddzielić od kości. pokroić na małe kawałki. Umytą, opłukaną włoszczyznę pokroić w drobne paski. Osączyć groszek konserwowy. Wymieszać ugotowany ryż w mięsem, cebulą, włoszczyzną i groszkiem, Dodać przyprawy. Rozpuścić w odrobinie wody kostkę rosołową, wymieszać ze śmietaną. Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą, napełnić masą, zalać śmietaną i na wierzchu posypać tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec. Przy podawaniu posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 11.04.2012 10:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak