Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane pomidory

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 6 sztuk
cebula 3 sztuki
pieczeń wieprzowa zimna 25 dag
żółty ser 10 dag
jajko 2 sztuki
sól, pieprz do smaku
masło 3 łyżki
pieczarki 25 dag
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane pomidory

pomidory umyć odkroić czubki i wydrążyć wewnątrz pomidora posypać solą i pieprzem cebulę pokroić i zeszkli c w tłuszczu dodać posiekane pieczarki posypać solą i pieprzem dusić 5minut pieczeń przekręcić przez maszynkę doprawić tymiankiem i wymieszać z pieczarkami dodać ser i roztrzepane jajka podgrzewać 2-3minuty doprawić do smaku masą napełnić pomidory przykryć odkrojonymi czubkami i włożyć do naczynia żaroodpornego dookoła rozłożyć wydrążony miąższ z pomidorów piec 30minut w temperaturze 200stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 14.10.2010 18:27
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak