Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PARÓWKI W ZIEMNIACZANYCH KOSZULKACH

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
jaja 2 szt
mąka 1 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat
tymianek szczypta
sól, pieprz
olej do smażenia
parówki 8 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: PARÓWKI W ZIEMNIACZANYCH KOSZULKACH

ugotowane i ostudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę.
Wbijamy jedno jajko, wsypujemy mąkę, dodajemy tymianek, sól i pieprz do smaku.
Wyrabiamy zwarte jednolite ciasto.
Parówki parzymy i obieramy ze skórki.
Każdą parówkę grubo oblepiamy ciastem ziemniaczanym tak, by powstały wałeczki, a z jednej strony wystawała końcówka.
Drugie jajko rozbijamy widelcem na talerzu.
Maczamy oblepione ciastem ziemniaczanym parówki w jajku, następnie obtaczamy grubo w tartej bułce.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy na złoto ze wszystkich stron.
Podajemy z dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 14.10.2010 18:41
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak