Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z budyniem czekoladowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 1 szklanka
jaja 3 sztuki
woda 100 ml
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
mąka tortowa 1 szklanka
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z budyniem czekoladowym

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywną pianę
A do ubitej piany dodajemy pozostałe składniki na ciasto.
Wszystko dokładnie miksujemy i wylewamy na wyłożoną foremkę papierem i posmarowanym olejem. (FOREMKA PROSTOKĄTNA)
To rozsmarowaniu równo ciasta , wstawiamy ciasto do rozgrzanego piekarnika na około 15-17min w temperaturze 200stopni.
Po upieczeniu wykładamy biszkopt na ściereczkę i rolujemy.
Odkładamy do ostygnięcia.


Masa:
1 budyń czekoladowy
40-45g margaryny lub masła
(tu w zależności czy ktoś woli słodsze czy mniej słodkie) ja dałem około 5 łyżek cukru pudru.
500 ml mleka

A kiedy nam rolada stygnie przygotowujemy krem czyli inaczej budyń (zgodnie z informacją na opakowaniu) Po czym dodajemy masło lub margarynę i cukier.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Dodajemy na roladę i wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.
Przy podaniu posypujemy roladę kakao.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 01.01.2011 13:05
super ciacho!
ewelinapac 02.12.2010 14:56
na pewno bardzo smaczna
goofy9 22.10.2010 22:28
pyszności :)
luna19 22.10.2010 17:27
ładna roladka sie udała :)
luna19 22.10.2010 17:27
ładna roladka sie udała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak