Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z budyniem czekoladowym
A do ubitej piany dodajemy pozostałe składniki na ciasto.
Wszystko dokładnie miksujemy i wylewamy na wyłożoną foremkę papierem i posmarowanym olejem. (FOREMKA PROSTOKĄTNA)
To rozsmarowaniu równo ciasta , wstawiamy ciasto do rozgrzanego piekarnika na około 15-17min w temperaturze 200stopni.
Po upieczeniu wykładamy biszkopt na ściereczkę i rolujemy.
Odkładamy do ostygnięcia.
Masa:
1 budyń czekoladowy
40-45g margaryny lub masła
(tu w zależności czy ktoś woli słodsze czy mniej słodkie) ja dałem około 5 łyżek cukru pudru.
500 ml mleka
A kiedy nam rolada stygnie przygotowujemy krem czyli inaczej budyń (zgodnie z informacją na opakowaniu) Po czym dodajemy masło lub margarynę i cukier.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Dodajemy na roladę i wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.
Przy podaniu posypujemy roladę kakao.
Smacznego!