Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety schabowe po prowansalsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,7 kg
pieczarki 10 sztuk
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula 2 sztuki
wino białe wytrawne 50 ml
SÓL, PIEPRZ, GAŁKA MUSZKATAŁOWA do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety schabowe po prowansalsku

mięso pokroić na kotlety rozbić posypać przyprawami i mąką podsmażyć z obu stron cebulę i pieczarki oczyścić pokroić w paseczki usmażyć na rozgrzanym tłuszczu wymieszać z koncentratem sos dodać do kotletów podlać kieliszkiem wina doprawić do smaku solą pieprzem gałką i chwile poddusić podawać po przygotowaniu z frytkami i surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak