Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w kokardkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś
makaron kokardki
śmietana 18 proc
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w kokardkach

- łosoś surowy min.40 dag
- makaron kokardki ok.250g
- 1 cebula
- parę ząbków czosnku
- 0,5 szkl. wina białego wytrawnego
- 3 łyżki śmietany
- bazylia, sól, pieprz
- oliwa, masło


Gotujemy makaron w osolonej wodzie; siekamy czosnek; kroimy obranego ze skóry łososia w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem, wrzucamy czosnek i dolewamy wino. Chwilkę odparowujemy. Dodajemy rybę, przyprawiamy solą i pieprzem, dokładamy cebulę pokrojoną w kostkę. Smażymy pod przykrywą ok. 10 min. na wolnym ogniu.Gdy ryba będzie już usmażona dodajemy śmietanę i bazylię( nie żałujemy!), na koniec makaron. Po chwili można podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak