Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do ryżu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,60 L
cukier 100 g
mąka ziemniaczana 0,03 kg
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do ryżu

Zagotować mleko z cukrem i cukrem waniliowym.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z małą ilością zimnego mleka i wlać do gotującego się mleka z cukrem i wanilią.
Zagotować ciągle mieszając.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 21.12.2011 20:29
dobry
tonia 28.10.2011 15:03
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak