Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedelki z twarogu w bułce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 50 dag
mąka pszenna 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 ŁYŻKA
jajko 2 szt
morele bez skórki 50 dag
masło 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mielone migdały 1 łyżka
cukier 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Knedelki z twarogu w bułce

Z umytych moreli pousuwać pestki. Zmielić twaróg,dodać mąkę,jajka, sól.Uformowac jednolite ciasto. Uformować wałeki kroić go na plastry.Rozwałkować. Na placuszku kłać po połówce moreli. Zlepić brzegi.Gotować ok 3 minut , do wypłynięcia. Zarumienić bułkę tartą na maśle .Dodać cukier i zmielone migdały. Osączyć knedelki i kłaśc na patelnię z bułka.Obtoczyć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 10.04.2011 12:29
super
iwona332 10.04.2011 12:28
super
iwona332 10.04.2011 12:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak