Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
jajko 1 szt
jagody 60 dag
cukier 10 dag
śmietana 200 ml
woda letnia 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze śmietaną

Opłukane osączone jagody posypać połową cukru i wymieszać. Mąkę wysypać na stolnicę dodać jajko i sól. Dolewac ciepłą wodę i zagnieść jednolite ciasto.Podzielić je na 3-4 części.Uformować z każdej kulę i rozwałkowac. Wycinać krążki szklanką.Kłaść po łyżce owoców na ciasto.Zlepić brzegi. Zagotować w garnku ok 3 minut do wypłynięcia. Wyjąć i gorące polać śmietaną z dodatkiem cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 02.12.2012 20:47
smaczne
Ewa111 21.10.2010 13:48
bardzo lubię takie pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak