Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętówka na uspokojenie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeże liście mięty pęczek
spirytus 0,5 l
woda 0,75 l
cukier 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Miętówka na uspokojenie

Opłukane,osuszone i poodrywane od łodyżek liście włożyć do słoika. Zalać spirytusem i szczelnie zakręcić.Na ok.10dni odstawić w ciemne miejsce. Ugotować syrop z wody i cukru. Zlać spirytus z liści.Przecedzić. Połączyć z syropem.Gotowa do spożycia. Nie wymaga leżakowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak