Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa staropolska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 75 dag
pietruszk 2 sztuki
por 1 sztuka
masło 2 łyżki
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa staropolska

obrane i umyte warzywa pokroić i lekko poddusić i dodatkiem masła gdy zmiękną i nabiorą zapachu zalać wrzącą wodą i ugotować a następnie zmiksować a następnie zupę zaprawić żółtkami wymieszanymi ze śmietaną doprawić solą do smaku podawać z grzankami smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak