Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapustą i kalafiorem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 150 gram
kapusta biała 100 gram
marchewka 1 szt
ziemniaki 3 szt
woda 0,75 litra
kostka rosołowa 1 szt
natka pietruszki do smaku
Kolendra cała Prymat kilka kulek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 kulki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapustą i kalafiorem

Do garnka wlewamy 0,75 l wody,wrzucamy kostkę rosołową,pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w słupki marchewkę.Dodajemy przyprawy.Zupę gotujemy pod przykryciem,gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy małe różyczki kalafiora i pokrojoną drobno kapustę.Wszystko gotujemy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 04.02.2012 18:19
dobra zupka
tomek18 05.09.2011 14:04
super
maciek7 03.06.2011 20:35
ppycha
Smakosz6 31.03.2011 10:11
uwielbiam takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak