Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka śnieżna z 15 jaj

5.0
(94)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Prosty przepis na puszystą babkę z dodatkiem mielonych migdałów! Oblej ją polewą toffi lub z białej czekolady, posyp płatkami migdałów i gotowe!

Składniki:

jaja 15 szt
mąka ziemniaczana 1 szkl
cukier 1,25 szkl
płatki migdałowe 10 dag
cytryna 1 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
polewa toffi 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka śnieżna z 15 jaj

Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dodać zmielone migdały, wycisnąć sok z cytryny, wsypać delikatnie mąkę.
Z białek ubić pianę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
Formę do babki wysmarować masłem.
Piec 30 minut w temp. 180 stopni.
Po ostygnięciu oblać polewą i obsypać płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania 3 tygodnie temu
Zakalec na połowę babki. Gratuluję " świetnego " przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak