Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

HISZPAŃSKI SOS BESZAMELOWY

5.0
(32)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 5 DAG
cebula 1 SZT
SZKLANKA MLEKA 2 SZT
mąka 1,5 DAG
gałka muszkatołowa Prymat mielona,SÓL, PIEPRZ WG UZNANIA

Przepis i sposób przygotowania na: HISZPAŃSKI SOS BESZAMELOWY

CEBULĘ DROBNO POKROJONĄ ZESZKLIĆ NA MAŚLE, NIE RUMIENIĆ.CIĄGLE MIESZAJ AC DODAĆ MĄKĘ I MLEKO, GOTOWAĆ NA SŁABYM OGNIU 20 MIN.DOPRAWIĆ.PRZED PODANIEM PRZETRZEĆ PRZEZ SITO LUB ZMIKSOWAĆ.NADAJE SIĘ DO LAZANII.POLECAM

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 10.11.2013 13:58
z cebulą jeszcze nie próbowałam
babcia
babcia 17.09.2012 09:33
lubię taki
grazia1 30.06.2011 20:48
extra
Baska Kaska 17.12.2010 14:17
robię taki sos, ale bez cebuli
mehia 06.12.2010 08:38
super :)
Kate131 19.10.2010 10:38
Agnieszko przepis podobny,ale na pewno nie plagiat. ja z tej strony nie korzystałam, ale ze swoich zeszytów, a na zupę np.pomidorową masz tysiąc przepisów w necie,wszystkie podobne i jakoś każdy plagiatu nie ma...
edyta44 18.10.2010 13:27
bardzo dobry
Jaheira11 30.09.2010 13:46
brzmi ciekawie
Margo1 29.09.2010 07:53
nazwa i smak ciekawy
Karolcia12 28.09.2010 14:34
no ładnie !!!!
agnieszka189 14.07.2010 14:11
plagiat http://przepisy.net/sos-beszamelowy-po-hiszpansku/

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak