Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet z rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mleko 3 łyżki
marmolada morelowa 4 łyżki
rum 75 ml
ananas 3 plastry
cukier puder 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: omlet z rumem

jajka wymieszać z mlekiem i solą masę jajeczną smażyć na rozgrzanej patelni aż masa zgęstnieje marmoladę wymieszać z 2łyżeczkami rumu i wyłożyć na omlet brzegi omletu złożyć wyłożyć go na gorący półmisek i posypać cukrem pudrem pozostały rum podpalić na łyżce wazowej i polać nim omlet obłożyć ananasem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak